dilluns, 14 de gener del 2013

4 minerals diferents

DIAMANT: Un diamant és aquella pedra preciosa conformada de carboni pur cristal · litzat que és el més dur i brillant de tots els minerals i per aquesta qüestió darrera qüestió és que el mateix és altament apreciat a instàncies de la fabricació de joies.


 La major part dels diamants naturals aconsegueixen formar-se en condicions de pressió i temperatures altes, probables en profunditats d'entre 140 i 190 km en el mantell terrestre. Els diamants poden ser portats a prop de la superfície de la terra com a conseqüència d'erupcions volcàniques profundes, encara que també poden ser produïts sintèticament mitjançant un procés d'alta pressió i d'alta temperatura que justament simularà les condicions persistents en el mantell terrestre que recentment esmentàvem.






AMETISTA: L'ametista és una varietat violeta o porpra de quars, utilitzada freqüentment com a pedra preciosa. Se suposa que el seu nom deriva del grec a "no" i methuskein "intoxicar", que expressa la creença que la pedra protegia el seu portador de l'embriaguesa. També es pensava que el vi begut d'una copa feta amb aquest mineral no emborratxava. Tanmateix, la paraula podria ser una corrupció d'un nom oriental per designar la pedra.





QUARS: El quars és un mineral .Cristal·litza en el sistema hexagonal (trigonal) a partir de magma àcid. Incolor en estat pur, pot adoptar nombroses tonalitats si porta impureses. Està present en grans quantitats a l'escorça terrestre. De gran duresa és capaç de ratllar l'acer.








RUBI: carboncle és una gemma mineral de la varietat del corindó. El nom prové del llatí Rubeus, i significa "roig", ja que té un color vermell intens. És un mineral heterogeni, de duresa 9 a l'escala de Mohs, compost per òxid d'alumini i crom. Gràcies a la seva finesa, pot ser encastada en diverses parts del mecanisme d'alguns rellotges.






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada